The University of Glasgow.

Ganska nyligt hemkommen fran en heldag pa "Open Day" pa the University of Glasgow. Ett otroligt vackert universitet (inte helt olikt en liten skola kand som Hogwarts). Maste erkanna att jag blev lite sugen pa att soka in dar. Nu ar det inte sa stor chans att jag skulle komma in, men alltid vart ett forsok. Btw, ryktena stammer, ar man en EU-student (= har ett Europeiskt pass, men ar ej engelsman eller walesare) sa kostar det inget mer an levnadskostnader m.m. !
Dessutom.. de har sin egen mumie for fan!


En kul grej ar aven att pa varat vandrarhem bor en goteborgare som ocksa skulle pa "Open Day", sa vi foljdes at dit idag.

Ikvall ska vi ut med nagra har fran vandrarhemmet pa en Comic Club for £2. Blir kul.

Imorgon checkar vi ut kl. 10 och drar till Sterling for att se hoglanderna och dess kanda slott.
Sedan gar vi val runt, kanske gar in pa en pub for att se nar Skottland moter Island i fotboll imorgon, for att sedan kliva pa bussen tillbaka mot Brighton.

Det ar valdigt intressant att bo pa vandrarhem, namnde igar att vi delade rum med tva st. Igar kvall kom dom och tog alla sina grejer for att sova nagon annanstans. Sedan hade vi en mystisk rumskamrat som vi aldrig traffade, da vi sov nar personen kom tillbaka, sen nar vi vaknade var han/hon utcheckad :S Misstanker att personen inte ens sov dar, utan tog bara sina saker och stack. Vi verkar da vara duktiga pa att tomma ett rum..

Dock traffade jag tva utav vara rumskamrater, som verkar vara tillbaka. 

Pa vandrarhemmet.

Nu ar vi framme i Glasgow, eller rattare sagt kl halv sju imorse var vi framme i Glasgow^^

Vi har vandrat runt lite grann, gatt till en vacker katedral och en fantastisk kyrkogard for de lite rikare, fran ca. 1700-tal till nutid.

Nu ar vi pa vandrarhemmet, somliga mer trotta an andra (till skillnad fran vissa sa lyckades jag faktiskt somna nagra timmar).

An sa lange har vi traffat tva av vara rumskompisar, en tjej fran Paris & en tjej fran Australien. Trevliga var de.

Ikvall blir en lugn kvall och imorgon ska vi pa open-day pa University of Glasgow.

Greetings from the road

Uppdatering. För er som inte kan räkna så är jag fortfarande på vägen;-) när jag väl äntligen lyckats halvsomna så stannade bussen i 3 kvart så vi fick en efterlängtad sträckning på benen. Vi är nu halvvägs till Glasgow. Nu måste jag spara batteri på mobilen, då jag glömt laddaren. God morgon.

På väg

Sitter nu i en fullsmockad buss. Detta kommer bli 8 härliga timmar. Monika sitter bakom mig, så det har kommer bli den längsta stunden som jag faktiskt är tyst. Föreläsningen idag var fantastisk, helt otrolig. Föreläsaren var från ett universitet i USA och pratade om det jag helst av allt ville lyssna på; livet för vanligt folk i fornegypten. Nu ska jag försöka sova, en omöjlighet på en buss men värt ett försök:)

Packad & klar

Väskan är packad, jag är matad och ska börja gå in mot museumet.
Senare idag ska jag möta upp med Monika och gå och äta, sedan far vi.
Kul att läsa att vandrarhemmet vi ska bo på verkar vara ett väldigt roligt ställe^^

Fick igår veta att jag tydligen ska till Paris efter sommaren. Suck.. Livet är hårt.

En mörk timme.

Det var smockat med folk som ville se de nya avdelningarna. Jag och Monika skulle ta en paus efter att ha sett en utav avdelningarna, och bestämde oss för att gå och äta lunch. Vi hamnade på en vegansk reasturang, och jag måste säga att salladen jag beställde (falafel, guacamole & hummus) var helt jäkla fantastisk. Till våra sallader drack vi färskpressad juice och kände oss väldigt hälsosamma.

Sedan hamnade vi på ett flertal butiker med begangnade böcker, inhandlade böcker om Mary Stuart, Anne Boleyn, och Lady Jane Grey (anar ett tema).

Efter vår shoppingrunda var våra ben inte på humör att trängas på museumet, så Monika dumpade av mig på Fiddler's Elbow, medan hon gick för att göra lite mer shopping inför Glasgow.
Jag njöt som fisken i vattnet bland engelsmännen när de visade England-Slovakien. Härlig stämning, speciellt när en kille skulle fippla med monitorn och råkade stänga av den just när England gjorde mål, jävlar vad utbuad han blev^^.

20.30 var det Earth Hour, så vi släckte lampan och tände värmeljus medan vi lyssnade på första halvlek av Sverige-Portugal.
Just nu verkar inte internetradion tycka om att jag uppdaterar bloggen..

Imorgon blir det tillbaka till museumet, då det är en gratis föreläsning m.m.

18.00 lämnar vi Brighton och 22.00 går bussen från London för att ta oss till Glasgow.

.

Vaknade vid 5. Klarvaken. Hörde hur grannen kom hem och försökte få upp sitt lås.
 Jag kände mig lite tråkig.

Fredagsshopping.

En Erika själv i Brightons centrum + löningsdag = Inte så bra...
 
... Men kul har jag haft^^

Filmmonster som jag är så gick jag in på en stor filmbutik i närheten. Jag har fortfarande inte lärt mig att £1 inte är samma sak som 1 SEK, så jag tyckte allt var jättebilligt. I och för sig var det nog ganska billigt, men det hade ändå varit lättare att stå emot om det handlade om svensk valuta.

Följande filmer inhandlades (för den intresserade);

1. Northanger Abbey (filmatiseringen av boken jag köpte under min första tid här). Filmen är bra, dels för att den är baserad på Jane Austen's bok, och dels för att jag älskar kostymdrama-filmer.
2. Pride & Prejudice (Yes, I know). Filmen är inte lika bra som boken och BBC-serien, dels för att de missar mycket när de kortar ner den till 2 timmar, och dels för att .. well, Keira Knightley passar inte i rollen som Elizabeth Bennet. Men, det var extrapris på den, och jag har svårt att säga nej.
3. Hairspray. En sådan feel-good film! Den som av någon anledning har undgått att se denna film, måste bör se den.

Sedan passade jag på att beställa Circle of Friends, en filmatisering av en utav mina favoritböcker. Att jag äntligen ska få tag på den (!!). Dock blev jag lite orolig när hon sa att det kan ta några veckor innan de får in den... Jag kommer vakta mobilen som en hök.

Efter att jag gjort en mini-länsning av butiken gick jag vidare. Efter ett tag hamnade jag på Dorothy Perkins. Där hade de en skjorta/skjortklänning som det lika gärna kunde ha stått Erika på. Så där försvann lite mer pund.  



Imorgon är det Dagen jag väntat på. Först blir det att gå på Brighton's museum, då de nya avdelningarna äntligen ska invigas. Jag vet då en som kommer stå och hänga på låset ^^

Sedan på kvällen är det fotboll (!). Tyvärr verkar det som att England inte överhuvudtaget kommer sända matchen (katastrof!), så i värsta fall får jag och Monika sitta och lyssna på internetradio. Vet inte om internetuppkopplingen kommer att palla detta, men det finns ju alltid pubar och hörlurar annars.

P.s. Är det lite väl smörigt överdrivet att ta med sig en skotskrutig klänning till Glasgow?

Casablanca.

Kvällen igår blev sen.. och riktigt, riktigt rolig.

Vi mötte upp med Becca & co. runt halv tio, på en klubb, Skybar. Det såg riktigt exklusivt ut, med en lång bardisk och barpersonal uppradade med svarta skjortor osv, en gammal predikstol (byggnaden har förmodligen varit en kyrka förr) där DJ:n stod och en övervåning där våran grupp satt.
Det var tänkt att vi skulle stanna där till 22, men när vi fortfarande satt kvar vid 23.30, och nedervåningen var smockat med studenter som druckit en aningens för mycket, så beslutade jag och Monika oss för att gå själva vidare till ett annat ställe.

Vi hamnade på en jazzklubb, Casablanca.
Det var raka motsatsen till den andra klubben, då här var det mysigt, lagomt med folk, i alla åldrar och ett fantastiskt liveband som spelade alltifrån jazz/reagge/Outkast/Stevie Wonder ... Stämningen var verkligen på topp.
Detta är en klubb som vi absolut kommer gå tillbaka till.



Idag är det tvättardagen, så det blir på med mjukisbyxorna och t-shirten och pallra sig ner till tvättstället.

Det blev inte så tokigt ändå.

Planen var som sagt att besöka Brighton's Museum. En plan som gick ganska käpprätt åt .. söder.
När jag väl hittat till museumet (tro mig, jag kan villa bort mig i Kåge), så insåg jag att det var stängt nu i veckan (förberedelser inför de nya avdelningarna).

Det blev alltså inget besök för mig, och då stod jag där, mitt inne i Brighton utan att riktigt veta vad jag skulle göra. Jag började gå omkring (tror att jag gick runt samma område minst tre gånger) och kollade lite grann. Bl.a. stod jag och tittade in på den nordiska puben (som jag och Monika ska till ikväll) och restaurangen bredvid (den där jag pratat om tidigare, som Gordon Ramsay varit och "hjälpt").
Till slut tyckte jag att det var dags för lunch, det blev Subway (är egentligen inte så förtjust i deras mackor, men det var det billigaste alternativet). När jag började gå tillbaka "hem" så gick jag förbi en Ben & Jerry'sbar, det är tack vare mackan som jag inte gick in. Men den kommer besökas, det lovar jag.
Till slut hamnade jag i lite mer "kända områden", och gick in på Taj för att handla lite inför middagen (lins-, potatis- & currygryta med ris & nanbröd), sedan gick jag och satte mig på The Juggler och läste.

Så det blev en ganska skön dag av denna också. Men imorgon måste jag nog sitta instängd i lägenheten så att jag inte slösar några mer pengar.


En helt vanlig söndag.

Dagen började med att jag steg upp en ganska bra tid och gick och satte mig på stranden med en bok i handen.

Efter att jag trotsat blåsten ett tag så vandrade jag in till stan och mötte upp med Mon och Danil på The Oak.
Där visades Liverpool - Aston Villa, och genom att berätta att stämningen var på topp inne på puben kan man kanske lista ut vilket lag alla hejade på.
Det var (som vanligt) en blandning av roliga typer där inne, alltifrån pensionerade farbröder med Liverpooltröjor till folk i arbetskläder. Alla hade självklart ett glas mjölk i handen. Vi själva körde på juice och cola, helt sant.

Efter den väldigt spännande matchen var vi hungriga, så vi gick till en restaurang i närheten med buffé. Det var gott.
Sedan så kom vi på att vi ville gå på bio, det blev "Duplicity" med Julia Roberts & Clive Owen.
En underhållande film, och en bra kombination av skådespelare^^

Imorgon jobbar Monika igen, så jag ska ta mig in till schtan och gå på Brighton Museum igen. Rolig och billig underhållning ^^

Lurad.. och lite besviken.

Det engelska regenet finns inte. Det är bara en myt. En saga som vädermeterologerna &  resebolagen hittat på för att lättlurade svenskar inte ska åka hit på sol & badsemester. Här är det sol hela dagarna, vackra stränder och palmer i trädgårdarna.
Jag litade på dem, naiv som jag är. Jag köpte ett par röda Vikingstövlar som jag trodde skulle vara de enda skorna jag skulle komma att använda. Prislappen sitter fortfarande kvar..



Egentligen var det väl tänkt att vi skulle på en födelsedagsfest ikväll, då ytterligare en utav Monikas vänner fyller år, och hade, med två andra tjejer bokat en klubb som vi skulle vara på. Dock kom vi på att vi totalt hade glömt bort att man skulle anmäla sig i god tid så att vi kunde stå med på listan, men det gjorde inte så mycket. Ingen utav oss var egentligen så peppad på att gå ut, utan föredrog att ha en filmkväll hemma.

Nu har Monika farit till Danil och jag ska fortsätta läsa böckerna jag lånat på biblioteket.

P.s. Nu är Skottland bokat, 29/3-2/4. Nice.

That's classy.

Tillbaka från middagen. Herreminje vad mätt jag är.
Måste säga att Alec har en fantastisk smak när det gäller mat, för restaurangen var i toppklass.
Eftersom att vi var närmare 30 pers så fick vi beställa förrätt, varmrätt och kaffe/te för ca. £10.
Jag och Monika delade på en vegansk förrätt, som var så himelskt god, jag tror alla i sällskapet åt sig mätta bara på förrätten.
Varmrätten för min del blev "mixed grill", med grillad kyckling, lamm & köttfärsbiffar-isch och ris. Jag tror jag var tvungen att lämna hälften, orkade knappt hålla i gaffeln efter förrätten.
Kaffet serverades i pyttesmå koppar, med en bringare med påfyllning. Riktigt gott kaffe ^^
Alec hade dessutom köpt en vinflaska till varje bord, så det blev lyx de la lyx lyx.

Stämningen var på topp, jag och Mon hamnade bredvid en kille från Nordirland (I know!) och ett par där killen var från Leeds, så vi var omringade av härliga dialekter och väldigt trevliga människor.

Efter att restaurangen släckts ned, födelsedagstårta burits ut och "Happy Birthday" sjungits för födelsedagsbarnet, tackade vi för oss, då Mon ska upp tidigt imorgon.

Tisdag, Onsdag, Torsdag.

Okej, ska försöka göra en kort sammanfattning för den som är intresserad av hur mitt liv har varit de senaste dagarna ;P

Tisdag kväll - St. Patrick's Day.
Vi gick som sagt ut för att fira denna dag, roligt var att även Danil & Alec dök upp.

Vi skulle gå till Fiddler's Elbow, men där var det så smockat (21.00) att vi fick inte komma in. Vi tappade inte humöret för det, utan gick vidare för att hitta en pub som firade dagen. Det var inte svårt att hitta en pub, då de flesta pubar vi gick förbi (och det verkar som att det finns en pub/invånare i denna stad) hade affischer uppe om det speciella tillfället.
Vi hamnade i alla fall på en pub som var helt okej. Ingen live musik kanske, men vi hade trevligt ändå :). Vi räknade ganska fort ut att jag och Monika var två utav de få tjejer på den puben, resten var typ manliga studenter som tyckte att dagen var ett utmärkt tillfälle att festa.

Någon längre utekväll blev det inte, då vi skulle upp tidigt dagen därpå^^.

Onsdag - Oxford.
Väckarklockan ringde 5.00 och två skelleftetjejer klev yrvaket upp. Vi tog en buss som gick runt 6.00 in till centrum och satte oss på en parkbänk för att vänta på  7.00 bussen som skulle ta oss till London.
Cirkus 9.30 var vi på London Victoria Coach Station, där vi 30 min senare tog en buss vidare till Oxford.
12.00 var vi i Oxford.

Oxford... Ja, vad kan man säga om denna stad?
När man kommer in till centrum så höjer sig en massa torn upp mot skyn och pampiga, gamla byggnader visar sig. Monika som alltid är en utmärkt guide, berättade massa intressanta saker för mig om de olika byggnaderna, vet dock inte hur mycket jag tog in, då jag var yr och svimfärdig av hur mäktigt det var.

Vi gick i alla fall runt hela dagen och tittade. Vi var in på ett College-område, "Magdalen College" (där tydligen många framstående ex. skådespelare/skådespelerskor har bott). Området var helt otroligt. Först en stor, stor gammal byggnad med torn och en flod som gick runt området och deras stora grönområden. Nu räckte inte det för colleget heller, utan de har även en hord med hjortar på sina ägor (?!).
Vi strosade runt på området och tog en liten promenad längs J.R.R. Tolkien älskade att promenera under sin tid på Oxford.
Det gjordes även ett besök i collegets matsal, även känd för att vara matsal i vissa filmer om en ung trollkarl. En annan rolig sak med den matsalen är att där hänger en originalmålning av Elizabeth I.

Dagen avrundades på en pub, "The Eagle and Child", där J.R.R. Tolkien & C.S. Lewis brukade sitta och diskutera sina böcker över en pint.

Ca. 20.00 gick bussen till London. Kul med Londontrafiken även på kvällen (eller så inte..).

23.50 var vi återigen i Brighton.

(Jag ska försöka lägga upp bilder från Oxford lite senare när jag har starkare internetconnection.)

Torsdag.
Monika for och jobbade imorse och jag har bara tagit det lugnt här i lägenheten. Ska nu gå och göra mig i ordning, då vi ikväll ska på födelsedagsmiddag för Alec. Han har tydligen bokat halva delen av en indonesisk restaurang, och det räknas komma ca. 20-30 pers. (Förklaring: Att fylla 21 i det här landet är ungefär lika stort som 18+20+alla andra jämna årsdagar i Sverige).
Förhoppnigsvis ska jag och Monika lyckas boka Glasgowresan ikväll också ^^


Stanmer Park

Helt impulsivt (börjar bli en vana) åkte vi ut till Stanmer Park som visade sig vara en gigantisk grön plats med en liten pittoresk kyrka och en underbart gammal kyrkogård. Där satte vi oss ned med våra veganska/icke veganska mackor och bara njöt av solen och den underbara utsikten.

På vägen tillbaka tog vi en liten tur in till the University of Sussex och handlade frukt på campusområdet.

Klev sedan på bussen och åkte igenom hela campuset, samt en del utav the University of Brighton. Vi har sett mycket studenter idag.

Imorgon blir det mer universitet att se, då vi beger oss till Oxford över dagen. 

Vi har nyss avnjutit en curryrätt som Danil så vänligt skänkte oss (som sagt så verkar han ana sig till våra matlagninskunskaper) och nu gör vi oss klara för att gå till Fiddler's Elbow och ansluta oss till firandet av St. Patrick.

Happy St. Patrick's Day!

Rätt ska vara rätt.

Läste tidigare idag ur en bok jag lånat på biblioteket inne i stan, "Women in Ancient Egypt" av Gay Robins. Hon citerar där ifrån ett "äktenskapskontrakt" som skrevs av en man till sin blivande "hustru", cirkus 1000 b.c. ;

"I have taken you as a wife. I have given you (en summa av "pengar") as your shep en sehemet. If I repudiate you as a wife, be it that I hate you, be it that I want another woman as a wife instead of you, I shall give you (ännu en summa av "pengar") apart from (tidigare summan) which I have given you as your shep en sehemet... from this day onwards".

(Shep en sehemet är en summa pengar som mannen ger till sin blivande "hustru" (eller kanske rättare sagt sin blivande svärfar?)  p.g.a. det kommande "äktenskapet").

Det slår mig att de var nog ganska före sin tid (om man jämför med grekerna i alla fall) och att de var då smärtsamt ärliga.

En rolig grej bara..

Brighton är en rolig stad.

Monika lyckades mot alla odds att få med mig ut ur lägenheten, ut i solljuset och värmen, och gå in till stan. Vi gick längs stranden, och om man undrar vart alla Brightonbor tar vägen på soliga helgdagar, så vet vi det nu. Det var fullt med folk iklädda shorts och T-shirt, eller sådana som mig, som pälsat på sig med både jacka, mössa och halsduk. Ungdomar som stod och visade upp breakdance, folk som spelade beach-volleyboll och, of course, engelsmän med en pint öl i handen.

När vi väl kom in till stan så gick vi på lite mindre gator, när jag tvärstannade efter att läst en mening på en restaurangsskylt; "Soul in a boul". Vi stod utanför en restaurang som jag velat besöka, en restaurang som självaste Gordon Ramsay har besökt och hjälpt. Det var lite häftigt faktiskt.

Vi gick vidare, fastnade än en gång vid något roligt. Den här gången var det en man som gick på ett rep, uppe i luften, samtidigt som han spelade fiol!
 
Slutstationen var The Oak, en pub vi besökte regelbundet när jag, Ida & Malin besökte Mon i somras. Lika hemtrevligt som vanligt. Vi satte oss där och såg på rugby/fotboll . Med ett glas mjölk i handen, självklart.

Fredag den 13:e, Yes indeed.

Man känner sig alltid lite smått som en vampyr ur en skönlitterär bok när man är förkyld.
Man stänger in sig hela dagen, försöker göra lägenheten så mörk som möjligt och lägger en filt över huvudet. Vågar sig inte ut för att köpa bröd förrän solen har gått ner och det är mörkt ute.

Trevlig dag. Jag har åstadkommit mycket, sovit mestadelen av dagen och lärt mig att det är ingen bra idé att se film när ögonen redan beter sig som en fontän.
Jag, som redan har relativt lätt för att börja gråta till filmer, har legat och störtflännat till en dokumentärserie (!) om Elizabet I.

Tvivlar på att det blir något St. Patrick's Day firande imorgon. Crap, crap, crap.

The Duke of Norfolk.

Jag & Mon sitter på en närliggande pub just nu och ska se hur mycket en resa till Skottland skulle kunna kosta. Monika har idag fått besked om att hon är antagen till the University of Glasgow, och den 31 mars kommer det vara en dag för blivande studenter som får komma dit och kolla runt lite grann.
Jag planerar på att haka på henne dit, en chans att se Skottland säger man inte nej till, då Irlandresan inte kommer bli av p.g.a. att det är så fruktansvärt dyrt (fastän vi är så pass nära).
Vi planerar att åka buss dit, vara där i ca. 3 dagar, så att man kanske får en chans att se Loch-Ness monstret ;)

Igår var vi ute en stund med Monikas vänner då en tjej som heter Maddy fyllde 21 (kunde ganska snabbt räkna ut att jag är en utav de äldsta bland Monikas vänner här). 
Fick en chans att studera skräpmaten på engelska pubar. En rätt som hette "Toad in the hole" var rätt intressant att titta på. Engelsk korv som låg på något som liknade ugnspannkaka. Typ alla rätter innehöll korv (engelsk korv ser inte aptitretande ut). Kanske inte rätta stället för mig^^

Allt är bra här, förutom en liten förkylning som har börjat smyga sig på mig. Kommer bli väldigt irriterad om den slår ut för fullt till på lördag, då vi har planerat att gå till Fiddler's Elbow där de kommer ha ett stort (för-tidigt) firande av St. Patrick's Day. 

Lite bilder.


Ett ställe där Mon ska söka jobb på (och nej, det här finns inte i Kåge ;P)


Te på The Mock Turtle. 

  
EAT. Finns även i Brighton.

Brighton Museum & The Mock Turtle.

Nyss hemkommen från en heldag i centrala Brighton. Medan Mon var på sin arbetsintervju spenderade jag några timmar på Brighton's museum. Ett väldigt trevligt ställe, men besvikelsen fanns där då jag kom fram till montrarna där det funnits egyptiska amuletter osv. och det enda jag fann var en skylt där det stod att de var tillfället borttagna i väntan på de nya Forn-Egyptiska avdelningarna. Men får tänka att det inte är så länge kvar, har redan bokat in en hel helg som ska spenderas på Brighton Museum när dessa öppnas i slutet av Mars. Monika kom och mötte mig när hon var klar med intervjun (gick vidare från båda "omgångarna", nu håller vi tummarna om att hon får jobbet!), och vi spenderade ca. 2 timmar på the Art Gallery. Vid 14-tiden mötte vi upp med Alec och Camilla på The Mock Turtle. Vi hade väldigt trevligt och njöt av gott fika. Efteråt gick jag och Mon vidare till stort bibliotek i koppling till Brighton Museum, och jag såg nog ut som ett barn i en leksaksaffär när jag upptäckte hur många böcker de hade om forntida Egypten, plus att vi såg en lapp där det stod att det fanns en avdelning där man kunde få se speciella böcker om forntida Egypten, samt bilder. Nu har Mon gått iväg till sitt jobb och ska spendera kvällen med att spela datorspel el. gameboy, och jag har väldigt rolig läsning framför mig :)

Måndag.

Vi hade riktigt roligt igår kväll, det blev bestämt (jag kan ha haft något med beslutet att göra) att vi skulle gå på en irländsk pub, Fiddler's Elbow, där det då var Open Mic. Jättetrevligt att ha live-musik plus att det spelades några irländska låtar (!!), så man kan säga att jag trivdes som fisken i vattnet. Mycket engelska blev det då att prata, då vi hade alla möjliga diskussioner, allt från att prata om andra världskriget, till att Monika fick berätta några skämt om norrmän, bara för att Danil ville se om de blev bra när de översattes till engelska. Det blev de inte.

Monika for till jobbet imorse, så jag har varit ut lite och läst ut boken jag köpte. Fick ett sms av Mon imorse om att hon ev. skulle jobba hela kvällen också. Stod nyss och lagade mat, i tron om att Monika skulle komma hem och äta, men fick då ett sms som bekräftade att det gör hon inte. Så nu har jag massor av spagetti, stekt svamp & vitlök som ska in i frysen/kylen. Får se om jag går till affären och köper en sötsur sås till så att det inte blir så torrt.. Hmm..

Planen för ikväll var egentligen att vi skulle gå och se en film bredvid Danil's kollektiv (tror jag). Men får se, då blir det väl en lugn hemmakväll här istället :)

Imorgon ska Mon på arbetsintervju. Jag ska haka på in till Brighton, kanske gå på något museum i väntan på att hon ska bli klar, sedan ska vi förmodligen möta upp Alec och gå på "The Mocked Turtle", ett café som tydligen är väldigt rosa, blommigt och gulligt. Haha. Får se om jag äntligen får prova på te och scones. Vi får se.


The Source

Nyss inkommen från en liten tur runt Hove. Jag & Mon bestämde att det var dags att gå till en affär och köpa lite saker som t.ex. frukt som börjar ta slut, så vi satte på oss mössor och vantar för att gå ut och trotsa blåsten. Vi kunde inte motstå att gå ned till stranden och titta på vågorna, jeez vilka vågor.

Nu har vi även, väldigt impulsivt (I know), bestämt att vi vill gå ut för att fira att Monika bestämt sig för att sluta sin kurs. Efter att ha läst att det finns många pubar med Open Mic ikväll (observera att vi inte ska sjunga!) så ringde Mon upp Danil & Alec som är på.

Så nu ska vi göra oss i ordning innan vi går in mot storstan.


Ha en trevlig söndagkväll :)

Pav Tav

Igår kväll var alltså en utekväll med Monikas engelska vänner. Vi träffades på Pav Tav (pub) för att fira Liz som fyllde år. Riktigt kul var det, Monika har skaffat sig väldigt trevliga vänner här, helt klart godkända ^^ . Även roligt att få prata engelska en hel kväll, och enligt Danil så har den blivit bättre (stolt). I och för sig var den på väldigt låg nivå när jag först kom hit, och kunde omöjligt ha blivit sämre ^^ .
Man märker stor skillnad med Brighton och min lilla hemstad, då jag verkar vara den enda som lägger märke till när killar kommer ut på puben utklädda till tjejer eller att man sitter på puben tills de stänger, och sedan går vidare till dansställen.
Efter Pav Tav gick vi vidare till en klubb som skulle spela lite soulmusik. När vi först kom in trodde jag att jag hamnat mitt uppe i en miniversion av MTV's "My Sweet Sixteen", där var en födelsedagsfest med ganska unga människor. Vi blev dock skickade en trappa nedåt, och där var de då inte några sextonåringar, inte. Vi blev ganska mycket yngst där, då var det också bara ca. 7 personer till i rummet förutom våran grupp.
Tröttheten gjorde så att jag, Monika & Danil gav upp ganska fort och gick hem ^^ .  

Kul att veta att det lär bli fler tillfällen att träffa dessa människor, då enligt Monika, de flesta utav dem fyller år i Mars.

Idag fick jag för första gången pröva på att gå till ett Laundrette-ställe. Det var ganska mysigt faktiskt. Medan tvätten var i full gång så satt Monika med näsan i skolböckerna medan jag satt och njöt av min nyinköpta bok "Northanger Abbey".


 
Monika & Danil sätter "J":et i Jämställdhet.


Det bjöds på tårta för födelsedagsbarnet.


Jag & Alec (en kille som får Mika att framstå som sur & tråkig).

A "Dear Diary" moment.

Jag har, (och förlåt alla tvivlare därute för att jag nu kommer att förstöra er världsbild), idag lagat en helt ätlig vegansk gryta. Ja, det stämmer, Erika kan till viss del laga mat. Monika godkände grytan som bestod av .. jag vete sjutton, slängde i det mesta jag hittade.

Idag gick vi på stan i Hove, införskaffade bl.a. ett engelskt SIM-kort. Tur att man har en Monika, då ens engelska ibland kan klassas som en 7-årings.
Sedan slog vi på stort med att gå till ett café där de gör fruktansvärt goda mackor med fyllning. Så med våra mackor och en kopp kaffe/te så gick vi och satte oss i en mysig park och såg bl.a. en kille som kom och sprang, endast iklädd boxershorts och gympaskor (?!). Jag vet att jag kanske har skrytit lite om hur fint väder det var under mina första dagar här. Nu är det så att vädret har blivit lite sämre, det har varit en del regn och mycket blåst. Så de enda anledningar vi kunde komma på varför killen sprang omkring tpy halvnaken, var; 1. Han hade förlorat alla sina kläder. eller 2. Han hade förlorat ett vad.
Vi gick vidare till biblioteket för att låna internet, och hips-vips hade vi bokat tur-och-retur resa till London för endast £4,50 för 2 personer. Målet är att vi sedan ska boka en bussresa från London till Oxford (tur & retur, 2 personer) för £10. Likamed, £14,50, tur och retur, 2 personer, från Brighton till Oxford. Där ska vi gå omkring på Universitetsområdet och i staden för att se byggnaderna och se om studenterna är lika snobbiga som man tror ^^ .
Vi ska även försöka få tag i en billig resa till Irland (!!!) och spendera några dagar där.

Ikväll ska jag ha en filmkväll och se "Mumien 1 & 2" medan Monika och Danil ska fara och klättra på en klättervägg.

Imorgon kväll blir det utgång med Monikas vänner, ska bli kul att få gå ut på riktigt i Brighton, samt att få chansen att öva sin engelska en hel kväll.

Bättre än engelska lektioner.

En utav de bästa saker man kan göra, för att verkligen träna sin engelska, är att gå och sätta sig själv på en pub i England. På något sätt så hamnar man i konversationer med flera personer, och får då chansen att, inte bara öva sitt uttal, utan även att träna på att faktiskt förstå dem med alla deras dialekter.


The Juggler.

Nu sitter jag på "The Juggler", en pub här i närheten, som har WiFi-uppkoppling:D En tom pub med en tuff aussie bakom baren möter mig när jag kommer in. Hår ner över axlarna, skägg och i en cowboyhatt pratar han glatt på och frågar var jag är ifrån (ingen verkar då gå miste på att jag inte är från England), vi diskuterar hur det är att komma från en småstad in till en storstad och dess trafik, och hur glada "the folks back home" blev när han kom hem med ett uns av brittisk dialekt.

En väldigt mysig pub är det Monika tipsade mig om. Nu har det tillkommit lite folk, bara stammisar (och jag). De har en poster uppe på dörren att de bojkottar Coldplay här. Haha.

Jag tänkte beställa lite mat, men det skulle inte komma än på någon timma, så jag tänkte slå på stort och beställa det som det är ett fakta att alla engelsmän dricker mitt på dagen... uhm.. mormorsaft. Tyvärr så glömde jag att komma ihåg att när man ska beställa mormorsaft här måste man säga att man vill ha en "half a pint", så nu sitter jag med en pint mormorsaft framför mig. Kommer nog vara kvar här ett tag, då jag inte riktigt är någon stordrickare av mormorsaft ^^ Plus att jag är hungrig och väntar gärna på något ätbart. Att de även har WiFi gör det hela ännu bättre. Det verkar som att jag kan dessutom lägga upp bilder, vilket inte har fungerat på några dagar, så jag ska passa på att visa lite bilder jag har tagit :)

Lördag, Drakflygning i Wild Park och matlaging/filmkväll hemma hos Danil

          

Ajm fråm Sviden.

Har nyss kommit tillbaka från att göra praktiskt taget ingenting. Har suttit på stranden en stund, gick sedan till ett café/restaurang och beställde "chips" och kaffe. Började prata lite med en utav ägarna, då han uppenbarligen hörde en viss dialekt i mitt uttal och frågade vart jag var ifrån.
Det är bra att komma ut och träna lite grann på engelskan, och framförallt uttalet.

Helt otroligt att det kan ligga, ca. 50 m (med mina mått) från en stor stad samt en stor väg, en vacker strand där det enda man praktiskt taget hör är vågor och fåglar.

Gick till Primark igår (alldeles själv, och utan att gå vilse dessutom! Whaat?). Alltid ett roligt ställe att vara på, om än lite mycket folk. I alla fall, när jag, som småstadsmänniska jag är, stod vid ett övergångsställe och väntade på grön gubbe, så kom en liten tant fram till mig och sa åt mig att inte gå förrän det blir grönt och berättade om hur farligt det är. Nu har jag ju väldigt mycket respekt för trafiken här, så självklart att jag väntar tills det är grönt. Däremot får jag se den där lilla, gamla tanten, efter ett tag, springa över vägen, mot rött!
Jag och Monika träffade även på 2 svenskar igår. Vi var allihop på jakt efter en affär som hade kvällsöppet, och efter två nitlotter hittade vi till slut till en affär. De var de första svenskarna jag har stött på än så länge, det närmsta jag har kommit annars är norrmän. En kul grej :)

P.s. Hur tänker engelsmännen när de har en varmvattenskran, samt en kallvattenskran?

RSS 2.0